Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

reklama

Königova dominance! Na Slovensku pláchl soupeřům a vyhrál dva závody

Dojet do cíle s náskokem 30 vteřin je málo vídaná záležitost. A přesně takovou dominanci předvedl Oliver König hned dvakrát v poháru Alpe Adria na Slovensku, v rámci kterého se pořádá také domácí šampionát. „Lépe to nešlo, takže spokojený jsem, ale ani ne tak z vítězství, jako spíš z času z kvalifikace nebo z nových poznatků,“ prohlásil König z týmu Movisio. V příštím víkendu ho čekají závody kategorie Supersport 300 při MS superbiků.

König a pak enkláva polských nebo tureckých jezdců. Tak vypadaly závody na Slovakia ringu. Český jezdec tak navázal na předchozí akci v Chorvatsku, kde rovněž opanoval dva závody. „Konkurence se nepodceňuje, ale zvítězil jsem s náskokem kolem třiceti vteřin, takže tam byla z naší strany nadvláda. Já se zaměřoval na odjetá kola a nabraná data,“ prohlásil Oliver König, pro kterého je prioritní šampionát superbiků. A tak se zaměřoval na nastavení motorky.

Zkoušeli jsme hlavně nové pneumatiky a staré se vzorkem, na kterých se cítím lépe. Porovnávali jsme data a měnili nastavení, aby se mi také na slickách jelo dobře,“ upřesnil pražský motocyklový jezdec, který na minulém závodě supersportů potvrdil své ambice. V Itálii završil svoji stíhací jízdu osmým místem. Podobné výsledky chce předvést také na závodech šampionátu superbiků v Nizozemsku, které se pořádají v příštím víkendu v Assenu.

Flat Track se Salačem

Během prázdnin si König program zpestřil flat trackem, tedy populární americkou verzí ploché dráhy. Tato disciplína je oblíbená například Valentinem Rossim, závodníci na ní jezdí ve smyku, procvičují reakci a cit na plyn. König si na štěrku zazávodil v minulém týdnu společně s Filipem Salačem, který se zúčastňuje mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii Moto 3. „Strašně jsem si to užil, byla to sranda se vším všudy. Filip pořídil také týmová trička, takže to mělo úroveň a ostudu jsme myslím neudělali. Filipa to taky chytlo, o víkendu jel i další podnik v Kopřivnici a bojoval o podium,“ popsal König, který bude mít na programu před akcí v Nizozemsku jeden test a trénink v tělocvičně. „A čeká mě také nějaká brigáda,“ dodal s úsměvem závodník.

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„16-NEJ“ Romana Klemma sezony 2023

Asi nejdůležitějším momentem ročníku 2023 byla skutečnost, že se i FIA přizpůsobila „normalizaci“  a po třech letech humánního a morálního temna zanevřela na  „Koronové represálie“. Ti, co si chtěli vydělat si prostě už nahrabali dost a jejich patolízalové se do

ADAC-Prototype-Cup na Norisringu: Pommer a Hauser s dobrým výtěžkem

Čtvrtý podnik německého národního šampionátu LMP3 opouštěli Němec Pommera Luxamburčan Hauser zvláště spokojeni: jedno zlato a jeden bronz znamenali zvýšení celkového náskoku. Hvězda šampionátu, Gábina Jílková se pro kolizi termínů závodů na pověstném Norisringu nemohla zůřastnit. Vypsat minulý rok národní

reklama