Pátek 29.03.2024

Pátek 29.03.2024

Pátek 29.03.2024

reklama

Motocyklista König prošel úspěšně maturitou a plánuje zlepšení v Itálii

Maturitní zkoušky, závody a testování na okruhu. Velmi náročný program měl v posledních týdnech talentovaný český motocyklový závodník Oliver König. Během skládání maturitních zkoušek stihl odjed úvodní závod šampionátu Supersportů 300 ve Španělsku. „Poslední období bylo zajímavé. Přijel jsem do Aragonie, nestihl si projít ani trať a vše se honilo na poslední chvíli. Poslední ústní zkoušku jsem zvládl na výbornou ve středu. Jsem rád, je to jeden z mých velkých mezníků,“ popisoval König, kterého čekají víkendové závody v italském Misanu. „Chci rozhodně své výkony zlepšit a připsat si body,“ vyhlásil jezdec z týmu Movisio.

Na posledním závodním víkendu supersportů, který se pořádá v rámci MS superbiků, se nedostal na bodované pozice. Zradila ho technika a v neděli do cíle dojel v zadním poli bez stupačky. „S úvodem sezony v Aragonii nejsem spokojený. Odjíždět s nulou na kontě není to, co chceme. Jsem ale rád, že jsem to nevzdal a dokonce jsem i bez stupačky předjel nějaké soupeře,“ popisoval König, který se poslední dobou nemohl stoprocentně věnovat motorkám. Velká priorita byla totiž maturitní zkouška.

Hlavně kondiční trénink šel trochu stranou, věnoval jsem se více škole. Jak ústní, tak praktické zkoušky jsem zvládl, což mě moc těší. Jsem tak bez stresu a konečně se mohu věnovat naplno motorkám,“ pochvaloval si König, který v průběhu června zavítal do Mostu v rámci testování. „Zkoušeli jsme různé nastavení motorky, abych se jezdecky posunul a nazřel více chování stroje, když se změní jeho charakteristika,“ dodal jezdec na Kawasaki Ninja. Šlo hlavně o testování geometrie. „Myslím, že jsme něco našli. Oliver se neustále zlepšoval,“ pochvaloval si Miloš Čihák, manažer týmu Movisio. Úvodní podnik v Aragonii potvrdil, že třída Supersportů 300 je extrémně vyrovnaná. „V první vteřině je více než 10 jezdců. Je to nejnašlapanější kategorie v superbicích. V Itálii chceme zlepšit hlavně kvalifikaci a začátek celého víkendu, který se nám nepodařil v minulém závodě,“ dodal Čihák. Závody v Itálii pro kategorii supersportů začínají v sobotu ve 12:45 a v neděli v 15:15. Vše bude vysílat přímým přenosem Nova Sport.

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„16-NEJ“ Romana Klemma sezony 2023

Asi nejdůležitějším momentem ročníku 2023 byla skutečnost, že se i FIA přizpůsobila „normalizaci“  a po třech letech humánního a morálního temna zanevřela na  „Koronové represálie“. Ti, co si chtěli vydělat si prostě už nahrabali dost a jejich patolízalové se do

ADAC-Prototype-Cup na Norisringu: Pommer a Hauser s dobrým výtěžkem

Čtvrtý podnik německého národního šampionátu LMP3 opouštěli Němec Pommera Luxamburčan Hauser zvláště spokojeni: jedno zlato a jeden bronz znamenali zvýšení celkového náskoku. Hvězda šampionátu, Gábina Jílková se pro kolizi termínů závodů na pověstném Norisringu nemohla zůřastnit. Vypsat minulý rok národní

reklama