Čtvrtek 25.04.2024

Čtvrtek 25.04.2024

Čtvrtek 25.04.2024

reklama

Oběti čínské chřipky: Minardi Days v Imole

Zakladatel dnes již svým způsobem věhlasného týmu Minardi-F1, Giancarlo Minardi, měl před pěti lety nápad uspořádat v Imole (tedy nedaleko „jeho“ města Faenza) jakýsi sraz přátel své Scuderie, kolem kterého se časem vyvinul přímo senzační historický podnik.

Začátkem května (tedy o termín, kdy se tam dříve pravidelně pořádala velká cena San Marina Formule 1) se při Minardi Days scházely stovky krásných závodních vozů všech tříd, kolem kterých se točilo mnoho (většinou neohlášených) velkých jmen. Minulý rok mohl fanda v paddocku znenadání „narazit“ na hvězdy, jako ing. Maura Forghieriho, Antonia Tomainiho, Bruna Giacomelliho, Sandra Nanniniho, Carla Cacettiho nebo Riccarda Patrese.

Ročník 2019 byl o to zajímavější, že současně sloužil jako aktuální sraz Klubu bývalých pilotů Formule 1, takže se na Autodrom Dino e Enzo Ferrari dostavily i legendy rázu Hanse Herrmanna, Dickieho Attwooda, Howdena Ganleye, Teddyho Piletta, Davida Pipera, Dereka Dalyho a dalších.

Na něco podobného si tedy budeme muset další dlouhý rok počkat…

Text a foto: Roman Klemm

 

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„16-NEJ“ Romana Klemma sezony 2023

Asi nejdůležitějším momentem ročníku 2023 byla skutečnost, že se i FIA přizpůsobila „normalizaci“  a po třech letech humánního a morálního temna zanevřela na  „Koronové represálie“. Ti, co si chtěli vydělat si prostě už nahrabali dost a jejich patolízalové se do

ADAC-Prototype-Cup na Norisringu: Pommer a Hauser s dobrým výtěžkem

Čtvrtý podnik německého národního šampionátu LMP3 opouštěli Němec Pommera Luxamburčan Hauser zvláště spokojeni: jedno zlato a jeden bronz znamenali zvýšení celkového náskoku. Hvězda šampionátu, Gábina Jílková se pro kolizi termínů závodů na pověstném Norisringu nemohla zůřastnit. Vypsat minulý rok národní

reklama