Sobota 20.04.2024

Sobota 20.04.2024

Sobota 20.04.2024

reklama

Jessica Bučková: Ráda bych se sama postavila na start nějakého závodu

V našem seriálu představujeme půvabné Grid Girls, které při závodech po celé Evropě většinou stačí zaujmout pouze opticky, zůstávají ale anonymními kráskami. Zpravidla jsou jedinými vyslankyněmi Čech na parketu velkého mezinárodního automobilového sportu, proč se s nimi tedy neseznámit blíže? Tohle nám o sobě prozradila Jessica Bučková.

Kolik je Ti let a odkud pocházíš?
Mám 21 let a jsem z Kopřivnice, kde žiju od svých 5 let. Předtím jsem žila v Janově, Itálie.

Čím se zabýváš, když nejsi u závodů?
Když nejsem zrovna na závodech tak jsem většinu času v práci. (smích) Volný čas trávím většinou s přítelem. Chodím si zacvičit, zaboxovat na pytel, podnikáme různé výlety nebo se jen tak válíme doma. (smích)

Jaké máš koníčky?
Mezi mé koníčky patří motorsport, cestování, turistika, fitness, móda…

Jak dlouho jsi Grid Girl a jak si se k tomu dostala?
K motorsportu jsem se dostala zhruba před 3 lety skrz mého přítele, který se motorsportu dlouhodobě aktivně věnuje. Díky němu jsem měla možnost začít na rally. Následně náš kamarád Tomáš Kostka (jezdec DTM 2009, mistr ČR 2012 v rally) přišel s nápadem, abych se přihlásila na casting Grid Girl agentury Apsara právě pro podniky DTM. Vyšlo to, za což jsem nesmírně ráda.

Jaký je Tvůj vztah k automobilovému sportu?
Můj vztah k motorsportu bych hodnotila velice kladně. Na závodech trávíme opravdu spousty času, mám ráda atmosféru a prostředí tohoto sportu. Díky motorsportu jsem poznala i spousty super lidí. Dokonce si dokážu představit, že bych se sama někdy postavila na start nějakého závodu ať už na okruhu nebo třeba v nějaké nižší třídě při rally. (smích)

Jaký z vozů se Ti líbí nejvíce?
Jsem veliký nadšenec pro vozy BMW. Vysněné autko by bylo BMW M4.

U kterých podniků a při kolika závodech ročně je Tě vidět?
Můžete mě potkat na rally nebo DTM. Letos jsem absolvovala 7 závodních víkendů DTM. Navštívila jsem i pár závodu rally, letos ale jako divák.

Máš ze světa závodů nějaký zvláště zajímavý zážitek?
Můj největší zážitek je jednoznačně svezení na sedadle spolujezdce po boku Tomáše Kostky ve voze Škoda Fabia R5 na testování před Barum Czech Rally Zlín 2016. Je to něco nepopsatelného.

A plány do budoucna?
Určitě chci dále pokračovat jako Grid Girl v DTM. Máme rozjednáno i hosteskování na závody Mistrovství České republiky v Rally. Musím říct, že bych se ráda prosadila i na závodech MotoGP. Také se budu snažit, abych se dostala na různé veletrhy, výstavy a přehlídky.

Text a foto: Roman Klemm

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„16-NEJ“ Romana Klemma sezony 2023

Asi nejdůležitějším momentem ročníku 2023 byla skutečnost, že se i FIA přizpůsobila „normalizaci“  a po třech letech humánního a morálního temna zanevřela na  „Koronové represálie“. Ti, co si chtěli vydělat si prostě už nahrabali dost a jejich patolízalové se do

ADAC-Prototype-Cup na Norisringu: Pommer a Hauser s dobrým výtěžkem

Čtvrtý podnik německého národního šampionátu LMP3 opouštěli Němec Pommera Luxamburčan Hauser zvláště spokojeni: jedno zlato a jeden bronz znamenali zvýšení celkového náskoku. Hvězda šampionátu, Gábina Jílková se pro kolizi termínů závodů na pověstném Norisringu nemohla zůřastnit. Vypsat minulý rok národní

reklama