Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

reklama

Kdo vyhraje anketu Zlatá řídítka? Horkým adeptem je motokrosař Michek

Českému motokrosu vládne už pěknou řádku let, pětkrát za sebou dokonce vyhrál mezinárodní mistrovství republiky nejprestižnější třídy MX1, v roce 2018 se stal mistrem Evropy. Martin Michek je zkrátka fenomén a nevypadá to, že by svůj trůn chtěl opouštět. Právě naopak!

V roce 2012 Michek jako jediný motokrosař v historii vyhrál anketu Zlatá řídítka. Ta se uděluje nejlepšímu motocyklovému závodníkovi, letos to tedy bude logicky za sezónu 2018. Výsledky budou slavnostně zveřejněné 20. února 2019 na finálovém galavečeru. Vzhledem k další úžasné sezóně má motokrosař z jihu Čech šanci svůj triumf zopakovat (hlasovat pro něj můžete zde). Právem? Podle mnohých odborníků docela určitě, protože už řadu let tu není prakticky nikdo, kdo by mu v rámci motokrosu konkuroval, byť se samozřejmě objevují nová a nová jména.

Kromě mistrovství republiky, které popáté za sebou opanoval, Michek startoval i v rámci mistrovství světa nejrychlejší třídy MXGP. Pokud jde o pravidelnost, Martin je vlastně jediným Čechem, kterému se daří do šampionátu naskakovat. Což je samo o sobě velké ocenění jeho dřiny i talentu, už šest let jezdí za BUKSA ADOS KTM racing. Uvidíme, jestli je jeho úspěchy odrazí i v anketě Zlatá řídítka.

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„16-NEJ“ Romana Klemma sezony 2023

Asi nejdůležitějším momentem ročníku 2023 byla skutečnost, že se i FIA přizpůsobila „normalizaci“  a po třech letech humánního a morálního temna zanevřela na  „Koronové represálie“. Ti, co si chtěli vydělat si prostě už nahrabali dost a jejich patolízalové se do

ADAC-Prototype-Cup na Norisringu: Pommer a Hauser s dobrým výtěžkem

Čtvrtý podnik německého národního šampionátu LMP3 opouštěli Němec Pommera Luxamburčan Hauser zvláště spokojeni: jedno zlato a jeden bronz znamenali zvýšení celkového náskoku. Hvězda šampionátu, Gábina Jílková se pro kolizi termínů závodů na pověstném Norisringu nemohla zůřastnit. Vypsat minulý rok národní

reklama