Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

reklama

Kvalifikace F2 a F3: Staněk vyhrál volný trénink, Delétraz byl čtvrtý

V úmorném vedru na okruhu ve španělské Barceloně se jezdcům českého týmu Charouz Racing Systém po volném tréninku v kvalifikaci příliš nedařilo. Solidní pozici pro start v sobotním závodě si zajistili pouze Louis Delétraz (10.), jeho týmový kolega Pedro Piquet v rámci šampionátu F2 vyrazí až ze 17. místa. Jezdci F 3 se kvalifikace na závod F3 zrychlili, ale z hlediska umístění se kvalifikace z pohledu stáje znovu nevydařila.

Počasí, ve kterém nechcete dělat vůbec nic, problém je i dojít na koupaliště. Přesně v těchto podmínkách vyrazili do kvalifikace piloti šampionátu F2 a F3. V seriálu F2 Louis Delétraz uzavřel elitní desítku, což je slušná pozice, i když boj o stupně vítězů v hlavním závodě na okruhu Catalunya bude pořádně složitý. Každopádně je velmi pozitivní, že Švýcar se už zřejmě definitivně zabydlel v užší špičce (svědčí o tom i čtvrtý nejrychlejší čas z volného tréninku), která se po pěti podnicích šampionátu vykrystalizovala. 

Delétrazův týmový kolega Pedro Piquet také nejezdí vůbec špatně. Jako nováček se dokáže v nabité konkurenci blýsknout, tentokrát z toho však byla až sedmnáctá příčka. O vyrovnaném startovním poli svědčí i fakt, že Brazilce od vítězného Brita Ilotta dělilo pouze 1,1 sekundy. Je to zhruba stejný časový úsek, jako když mrknete okem.

Netřeba ale skládat zbraně. Dlouhá rovinka katalánského autodromu a snad i dobrá taktika Charouz Racing System mohou klidně znamenat další vydatný přírůstek na bodové konto českého týmu. Před sobotním závodem drží mezi stájemi 6. místo, jen 16 bodíků za stájí Trevora Carlina. Delétraz je mezi jezdci průběžně pátý. 

F3 se zase nepovedla
Pokud jde o kvalifikaci seriálu F3, pilotům české stáje se opět nepovedla, což je konstatování, které už se bohužel v této sezóně stalo evergreenem. Přitom volný trénink vypadal tak nadějně! Roman Staněk totiž zajel vůbec nejrychlejší čas, Igor Fraga byl čtvrtý. Na „ostro“ to ale zdaleka tak slavné nebylo. 

Český talent skončil 19., David Schumacher 26. a Fraga dokonce až 28.! V podstatě to znamená, že naděje na slušný výsledek v sobotním závodě zejména pro poslední dva jmenované prakticky neexistuje. Jen Staněk snad při velké porci štěstí na posun do elitní desítky může pomýšlet.

Text: Roman Klemm
Foto: Dutch Photo Agency

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„Test“ unikátního Ferrari 212E Montagna z roku 1969

Relativně moderní monopost-F3 Dallara F388, do kterého jsem si sedl u stánku Autoluce, je představitelem malosériové výroby. Ve Varanu jich vyrobili pro sezonu 1988 kolem tří tuctů. Oproti tomu měl pan Kommerzialrat Egon Hofer s sebou v Imole exponát zcela

Test: V Imole jsme usedli do Dallary-Alfa Romeo F388 Formule 3

Před dvěma lety jsem směl „otestovat“ v rámci podniku Minardi Days v Imole dva vozy Formule 3 ze 70. let, připravené firmou Autoluce. Letos tento „sit-in-test“ tradičně pokračoval. Majitel firmy Daniele Ferrua nabídl podivnému testmanovi (vůz zkouší, aniž by se

F-Regional: Vyšla na Red Bull-Ringu hvězda Alessandra Giustiho?

Ve 13. a 14. závodu našlapaného šampionátu FIA Formula Regional se prosadili Brazilec Rafael Camara a Francouz Alessandro Giusti. V celkovém hodnocení má po Rakousku největší naděje na titul chráněnec Toto Wolffa, Andrea Kimi Antonelli. Sobota: Camara a Giusti ujeli

reklama