Středa 24.04.2024

Středa 24.04.2024

Středa 24.04.2024

reklama

F3 v Silverstone: Kvalifikace je pro Charouz Racing System neřešitelný problém

I čtvrtá kvalifikace FIA F3 letošní sezony 2020 pilotům stáje Charouz Racing System nevyšla. Staněk, Fraga a Schumacher tedy znovu stojí před těžkým víkendem. Vypadá to, že nedělní hlavní závod i nedělní sprint pro ně budou pohou formalitou, k bodům je tuze daleko.

Úvodní tři podniky sezony FIA-Formule 3 roku 2020 českému týmu Charouz Racing System příliš nevyšly. Proto byli jeho jezdci David Schumacher, Igor Fraga a Roman Staněk pod vedením manažera Jamieho Dyie jistě rádi, že jim našlapaný „koronový kalendář“ již dva týdny po Budapešti poskytuje v anglickém Silverstone další příležitost ke zisku prvních letošních bodů.

A nezačalo to vůbec zle. Volný páteční trénink totiž naznačil, že by především Igor Fraga mohl konečně prolomit svou kvalifikační smůlu. Brazilec zajel 11. čas, o desetinku před Schumacherem (14.) a dalších 0,150 před Staňkem (19.). Bohužel zanedlouho se ukázalo, že prokletí jménem kvalifikace stále trvá.

Do session vyrazilo 30 vozů za krásného slunečna a anglické léto se nejvíce smálo na jezdce špičkové italské stáje Prema. Její piloti si po první sérii rychlých kol v pořadí Logan Sargeant, Oscar Piastri a Frederik Vesti si zajistili první tři místa časové tabulky. Charouz Racing System zatím nenašel recept, jak docílit na bývalém vojenském letišti špičkové časy. Fraga byl pouze 22., Schumacher se Staňkem následovali na pozicích 24 a 25. Tak tedy přezout na druhou sadu pneumatik a zkusit štěstí znovu!

Zajet v tak silném poli na pole-position ovšem není výhradně otázkou štěstí – sedět musí vše od nastavení vozu, přes dravost pilota až po správnou teplotu pneumatik. A tato kombinace byla nejvyváženější u monopostu stáje Prema s Loganem Sargeantem v kokpitu. Trio Anonína Charouze bylo bohužel horší i než jediná dívka v poli. Sophia Floersch zajela šesnáctý nejlepší čas. Mladičký Roman Staněk se sice prosadil vůči Fragovi a Schumacherovi v těsném vnitrotýmovém porovnání („české“ trio dělilo jen 0,107s). Ze startovní pozice 23 ovšem bude opět téměř nemožné dosáhnout v sobotu na body. Igor Fraga si zapsal 24. čas, David Schumacher skončil 27.

Do závodu vyrazí formule 3 v Silverstone v sobotu ve 10.25.     

Text: Roman Klemm
Foto: Dutch Photo Agency

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„Test“ unikátního Ferrari 212E Montagna z roku 1969

Relativně moderní monopost-F3 Dallara F388, do kterého jsem si sedl u stánku Autoluce, je představitelem malosériové výroby. Ve Varanu jich vyrobili pro sezonu 1988 kolem tří tuctů. Oproti tomu měl pan Kommerzialrat Egon Hofer s sebou v Imole exponát zcela

Test: V Imole jsme usedli do Dallary-Alfa Romeo F388 Formule 3

Před dvěma lety jsem směl „otestovat“ v rámci podniku Minardi Days v Imole dva vozy Formule 3 ze 70. let, připravené firmou Autoluce. Letos tento „sit-in-test“ tradičně pokračoval. Majitel firmy Daniele Ferrua nabídl podivnému testmanovi (vůz zkouší, aniž by se

F-Regional: Vyšla na Red Bull-Ringu hvězda Alessandra Giustiho?

Ve 13. a 14. závodu našlapaného šampionátu FIA Formula Regional se prosadili Brazilec Rafael Camara a Francouz Alessandro Giusti. V celkovém hodnocení má po Rakousku největší naděje na titul chráněnec Toto Wolffa, Andrea Kimi Antonelli. Sobota: Camara a Giusti ujeli

reklama