Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

reklama

Testy v Bahrajnu dopadly skvěle: Delétraz a Piquet jsou ve formě, Charouzův tým je připraven

Tři dny, po kterých si vedení české stáje Charouz Racing System může říct: „Jsme připraveni!“ Testy na novou sezónu FIA Formula 2 v Bahrajnu se na okruhu Shakir báječně vyvedly. Pedro Piquet i Louis Delétraz mají výbornou formu a dá se čekat, že se budou pravidelně prát o pódiová umístění.

Úterní dopolední session patřila téměř výlučně simulacím long-runů. Skutečnosti, že ji na špičce zakončili Nikita Mazepin s Lucem Ghiottem (oba Hitech) se proto dá připsat jen pochybný význam. Rozdíly v pojetí testu a tím i rozdíly dosažených časů byly příliš velké. Jezdci týmu Charouz Racing System Louis Delétraz a Pedro Piquet patřili znovu k nejpilnějším a odkroužili 39, respektive 41 měřených kol, které s přehledem stačily na střed pole.

Bude to dobrá „česká“ sezóna
Odpoledne ovšem dvě třetiny pole změnily přístup a týmy se snažily i o výborný čas na jedno kolo. Jistě nebylo překvapením, že byl nakonec nejrychlejší 25letý „evergreen F2“ Luca Ghiotto. „Věčně druhý“ Ital už vlastně se svou kariérou v monopostech skoncoval a chtěl se letos soustředit výlučně na vytrvalostní závody. Za podpory peněz otce týmového kolegy Mazepina se ovšem nechal přeci jen zlákat ke comebacku s novým týmem F2 Hitech. Překvapením dne byl druhý čas Brazilce Felipa Drugoviche. Pilot nizozemské stáje MP, kterého koučuje bývalý jezdec Sauberu-F1 Felipe Nasr, do formule 2 postupuje po málo vydařené sezoně 2019 s formulí 3.

Další pořadí nejlepších časů pak tvořili výhradně zkušení piloti Jack Aitken (Campos), Mick Schumacher (Prema), Nobuharu Macušita (MP) a Nikita Mazepin (Hitech). Pro všechny z nich (s výjimkou Schumachera, jehož debut s Alfou-F1 je pro rok 2021 hotovou věcí) platí, že letos prostě „musí uspět“, jinak je s kariérou ve formulích konec. Podobně na tom je Charouzův jezdec Louis Delétraz, který si za mistrem F3 Robertem Shwartzmanem (Prema) zajel pro 8. Čas. Do české stáje se sympatický Švýcar vrátil s jediným cílem – vyhrávat závody a pokud možno i titul. Ještě nikdy k tomu neměl tak dobré předpoklady.

Jeho kolega ve stáji Charouz Racing System Pedro Piquet má více. Brazilec ovšem 11. časem znovu potvrdil, že se s novým vozem a jeho obutím velmi dobře spřátelil. Letos by se měl přinejhorším stát jedním z nejlepších nováčků formule 2. Šampionát začíná za dva týdny v Bahrajnu a po absolvované přípravě se dá předpokládat, že budou zástupci českých barev pravidelně patřit k absolutní špičce. „S výsledky jsme velmi spokojeni. V přípravě na první závody jsme udělali maximum, odvedli jsme kus práce. Než se znovu vrátíme do Bahrajnu, ještě nás kus práce čeká, ale jsme spokojeni i proto, že Pedro s Louisem si opravdu sedli,“ pochvaloval si majitel týmu Antonín Charouz.

Výsledek druhého dne testů FIA-Formule 2 v Bahrainu:

  1. Luca Ghiotto, Hitech                   1:41,252s
  2. Felipe Drugovich, MP                 1:41,324s
  3. Jack Aitken, Campos                   1,41,568s
  4. Mick Schumacher, Prema             1:41,611s
  5. Nobuharu Macušita, MP               1:41,612s
  6. Nikita Mazepin, Hitech              1:41,634s
  7. Robert Shwartzman, Prema         1:41,655s
  8. Louis Delétraz, Charouz               1:41,864s
  9. Sean Gelael, DAMS                     1:41,911s
  10. Callum Ilott, UNI-Virtuosi         1:41,943s

Text: Roman Klemm

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„Test“ unikátního Ferrari 212E Montagna z roku 1969

Relativně moderní monopost-F3 Dallara F388, do kterého jsem si sedl u stánku Autoluce, je představitelem malosériové výroby. Ve Varanu jich vyrobili pro sezonu 1988 kolem tří tuctů. Oproti tomu měl pan Kommerzialrat Egon Hofer s sebou v Imole exponát zcela

Test: V Imole jsme usedli do Dallary-Alfa Romeo F388 Formule 3

Před dvěma lety jsem směl „otestovat“ v rámci podniku Minardi Days v Imole dva vozy Formule 3 ze 70. let, připravené firmou Autoluce. Letos tento „sit-in-test“ tradičně pokračoval. Majitel firmy Daniele Ferrua nabídl podivnému testmanovi (vůz zkouší, aniž by se

F-Regional: Vyšla na Red Bull-Ringu hvězda Alessandra Giustiho?

Ve 13. a 14. závodu našlapaného šampionátu FIA Formula Regional se prosadili Brazilec Rafael Camara a Francouz Alessandro Giusti. V celkovém hodnocení má po Rakousku největší naděje na titul chráněnec Toto Wolffa, Andrea Kimi Antonelli. Sobota: Camara a Giusti ujeli

reklama