Sobota 20.04.2024

Sobota 20.04.2024

Sobota 20.04.2024

reklama

F3 po testech v Bahrajnu: Na Charouz Racing System čeká dobrý rok!

Dnešní dvakrát tři hodiny honičky po Bahrajnském Sakhiru značily pro 30 účastníků šampionátu FIA F3 poslední možnost přípravy na sezonu 2020. Ta začne naostro právě v Bahrajnu 20. března. A nutno říct, že to pro Charouz Racing System vypadá na velmi dobrý rok.

Úterní dopoledne to byly červeno-modro-bílé barvy českého týmu Charouz Racing System, které zářily z příčky nejvyšší. Ostřílený Fin Niko Kari si zapsal nejrychlejší kolo a podtrhl tím skutečnost, že to budou zvláště jeho zkušenosti a talent, které by měly týmu Antonína Charouze po premiérové sezoně 2019 dopomoci k prvnímu triumfu ve formuli 3.

Chráněnec bývalého pilota Ferrari Mika Sala byl o pět setin rychlejší, než dominantní jezdec včerejška Liam Lawson (Hitech). Následovali Američam Logan Sargeant z favorizované stáje ART, před norským příslibem budoucnosti Dennisem Haugerem (Hitech) a dvojicí německé organizace HWA, Jake Hughesem a Enzem Fittipaldim. Nováčci v Charouzově stáji, Brazilec Igor Fraga a Němec David Schumacher se soustředili na „prohlubování jejich vztahu“ ke 400 koní silnému monopostu F3 a zajeli dobrý 11., respektive 15. čas. Dnešní dopoledne v Bahrajnu vyzvedlo neuvěřitelnou vyrovnanost této série – prvních 25 borců se totiž vešlo do jediné sekundy!

Do odpoledního tréninku jistě nastoupilo několik jezdců s úmyslem, dodat si špičkovým časem sebedůvěry pro nastávající ročník. Povedlo se to především Tasmánci Alexovi Peronimu. Jezdec týmu bývalého pilota Minardi-F1 Adrana Campose se dopoledne soustředil výhradně na long-runy a zajel jen poslední čas. Odpoledne moc nejezdil, pak ale vypálil na trať 1:46,173s, což bylo nejlepší kolo celého testu vůbec. Peroni tím podtrhl fakt, že se s ním letos (po „učební“ sezoně 2016) bude muset počítat. Těsně za ním se zařadili jezdci HWA, zkušený Brit Jake Hughes a mlaďoučký syn bývalé motocyklové hvězdy Mika Jack Doohan. Niko Kari před svou „všechno-nebo-nic-sezonou“ znovu potvrdil špičkové ambice 10. časem. Schumacher zajel na 13. místo, zatímco se Fraga soustředil na simulace delších úseků.

Charouz Racing System nastoupí do ročníku 2020 jistě s vyššími ambicemi, než minulý rok – o to se postarají již zkušenosti nabyté minulého roku samy o sobě. Že tým postavený kolem Antonína Charouze a Boba Vavříka letos oslaví svého prvního vítěze F3 je jistě realistickou vyhlídkou. „Jsme s testy spokojeni. Ukázaly, že jsme vybrali dobré jezdce, kteří si s monoposty rozumí. Všichni se těšíme na začátek sezóny,“ měl jasno manažer stáje Bob Vavřík.

Nejrychlejší časy třetího dne testu FIA-Formule 3 v Bahrainu:

1. Alex Peroni, Campos                        1:46,173s
2. Jake Hughes, HWA                          1:46,200s
3. Jack Doohan, HWA                          1:46,324s
4. Logan Sargeant, Prema                     1:46,522s
5. Richard Verschoor, MP                    1:46,590s
6. Niko Kari, Charouz                           1:46,606s
7. Liam Lawson, Hitech                        1:46,654s
8. Sebastian Fernandez, ART                1:46,686s
9. Frederik Vesti, Prema                        1:46,734s
10. Alexander Smolyar, ART                1:46,744s
– David Schumacher, Charouz              1:47,030s
– Igor Fraga, Charouz                          1:47,118s

Foto: Dutch Photo Agency
Text: Roman Klemm

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„Test“ unikátního Ferrari 212E Montagna z roku 1969

Relativně moderní monopost-F3 Dallara F388, do kterého jsem si sedl u stánku Autoluce, je představitelem malosériové výroby. Ve Varanu jich vyrobili pro sezonu 1988 kolem tří tuctů. Oproti tomu měl pan Kommerzialrat Egon Hofer s sebou v Imole exponát zcela

Test: V Imole jsme usedli do Dallary-Alfa Romeo F388 Formule 3

Před dvěma lety jsem směl „otestovat“ v rámci podniku Minardi Days v Imole dva vozy Formule 3 ze 70. let, připravené firmou Autoluce. Letos tento „sit-in-test“ tradičně pokračoval. Majitel firmy Daniele Ferrua nabídl podivnému testmanovi (vůz zkouší, aniž by se

F-Regional: Vyšla na Red Bull-Ringu hvězda Alessandra Giustiho?

Ve 13. a 14. závodu našlapaného šampionátu FIA Formula Regional se prosadili Brazilec Rafael Camara a Francouz Alessandro Giusti. V celkovém hodnocení má po Rakousku největší naděje na titul chráněnec Toto Wolffa, Andrea Kimi Antonelli. Sobota: Camara a Giusti ujeli

reklama