Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

reklama

Ptáček mezi nejlepšími závodníky světa: V lednu pojede sérii Toyota Racing

Český talentovaný závodník Petr Ptáček junior letos debutoval v šampionátu Formule Renault Eurocup a se dvěma umístěními na pódiu ji může hodnotit jako úspěšnou. Zahálet však samozřejmě nebude ani v době, kdy v Evropě panuje zima. 

Už v lednu se totiž Petr chystá na prestižní Castrol Toyota Racing Series na Nový Zéland, aby zde v pětikolovém šampionátu změřil síly s dalšími devatenácti jezdci. Jde přitom o velmi prestižní záležitost, v jihozápadní části Tichého oceánu se pravidelně schází velmi kvalitní konkurence. Ptáček junior vůbec poprvé usedne do kokpitu Toyoty FT-60. Premiérový závod ho čeká na okruhu v Highlands Motorsport Park 17. – 19. ledna. „Jsem nadšený, že se mohu vrátit na Nový Zéland a znovu tu závodit. Loni jsem tu poznal mnoho skvělých lidí a je parádní změřit síly s jezdci z celého světa,“ usmíval se český talent s tím, že jakmile se naskytne příležitost, chce se naučit něco nového a sbírat cenné zkušenosti.

Jeho šanci se zvyšují díky tomu, že FT-60 postavena na stejném principu jako monopost, se kterým Petr uspěl ve formuli Renault. „Podvozek a pneumatiky budou zhruba stejné. Mohla by to být moje výhoda, těžit chci i z loňských zkušeností, které jsem na Novém Zélandu získal.“ Soupeři však samozřejmě nebudou žádní zelenáči. Petr bude muset podat skvělý výkon, aby se umístil na čelních pozicích. „Je to dobře, vidím to jako velkou motivaci. Od prvního kola do toho půjdu naplno, chci pracovat a zlepšovat se. To je jediný způsob, jak mohu být na konci spokojený,“ doplnil Ptáček junior.

Kdy a kde Petr pojede:
17-19 ledna – Highlands Motorsport Park, Cromwell
24-26 ledna – Teretonga Park, Invercargill
1-2 února – Hampton Downs Motorsport Park, Waikato
7-9 února – Pukekohe Park, Pukekohe
15-16 února – Manfeild Circuit Chris Amon, Feilding

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„16-NEJ“ Romana Klemma sezony 2023

Asi nejdůležitějším momentem ročníku 2023 byla skutečnost, že se i FIA přizpůsobila „normalizaci“  a po třech letech humánního a morálního temna zanevřela na  „Koronové represálie“. Ti, co si chtěli vydělat si prostě už nahrabali dost a jejich patolízalové se do

ADAC-Prototype-Cup na Norisringu: Pommer a Hauser s dobrým výtěžkem

Čtvrtý podnik německého národního šampionátu LMP3 opouštěli Němec Pommera Luxamburčan Hauser zvláště spokojeni: jedno zlato a jeden bronz znamenali zvýšení celkového náskoku. Hvězda šampionátu, Gábina Jílková se pro kolizi termínů závodů na pověstném Norisringu nemohla zůřastnit. Vypsat minulý rok národní

reklama