Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

reklama

Muzeum sportovních vozů v Lánech vás okouzlí

Pokud se zajímáte o historii a navíc jste milovníky motorů, tak tady prostě nemůžete chybět! Muzeum sportovních vozů v Lánech na vás dýchne neopakovatelnou atmosférou a zanechá ve vás příjemné pocity. A pokud nejste fanoušci tohoto sporotvního odvětví, tak to vlastně vůbec nevadí.

Ne vždy musí být muzeum historicky cennou budovou nebo vzniká na místech se zajímavou minulostí. Muzeum sportovních vozů je totiž zrekonstruovaná bývalá samoobsluha a přilehlé hospodářské stavení. Dnes byste to ale vůbec nepoznali. Pro veřejnost bylo v Lánech otevřeno v říjnu roku 1997 a dnes se rozkládá ve dvou podlažích a má k dispozici i depozit. Vidět zde můžete více než stovku exponátů, které tvoří sportovní vozy od dvacátých let minulého století až po současnost. Mezi nejstarší kousky hodně obdivu patří Ford „T“, který byl vyroben v roce 1914. Sbírku však tvoří i mnohem modernější stroje včetně okruhových speciálů.

Samozřejmě jedním z největších lákadel jsou formule. I zde si na své přijde každý fajnšmekr. Vidět totiž můžete vozy z roku 1967 až po současné rychlíky ze stáje Lotus či formue americké série IRL, formule GP3 či formule Easter. Když si budete chtít na chvíli odpočinout, ani to v Lánech není problém. Restaurace je přímo v areálu. Když byste toužili po delším ubytování, tak ideálně v místním hotelu. Je zřejmé, že do muzeum se můžete vydat jak na třeba jen půldenní výlet s rodinou včetně dětí, tak si tu také můžete užít několik nezapomenutelných dní. O to, že byste se snad nudili, opravdu strach mít nemusíte. Důkazem je fakt, že do muzea se dorazila podívat i řada známých tváří včetně moderátorky Evy Perkausové (viz. video pod článkem).

 

 

 

 

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„16-NEJ“ Romana Klemma sezony 2023

Asi nejdůležitějším momentem ročníku 2023 byla skutečnost, že se i FIA přizpůsobila „normalizaci“  a po třech letech humánního a morálního temna zanevřela na  „Koronové represálie“. Ti, co si chtěli vydělat si prostě už nahrabali dost a jejich patolízalové se do

ADAC-Prototype-Cup na Norisringu: Pommer a Hauser s dobrým výtěžkem

Čtvrtý podnik německého národního šampionátu LMP3 opouštěli Němec Pommera Luxamburčan Hauser zvláště spokojeni: jedno zlato a jeden bronz znamenali zvýšení celkového náskoku. Hvězda šampionátu, Gábina Jílková se pro kolizi termínů závodů na pověstném Norisringu nemohla zůřastnit. Vypsat minulý rok národní

reklama