Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

reklama

Kvalifikace F3 v Bahrajnu: PHM Racing by Charouz vyšla jen první polovina

První pole-position sezony 2023 FIA-F3 v Bahrajnu si zajistil italský prototyp závodníka Gabriele Mini. Dlouho to vypadalo, že se i Charouzovy svěřenci vtěsnají mezi top10, závěr session pro ně ale byl zklamáním.

 Volný trénink:

Trvalo to relativně dlouho, než jezdci ročníku 2023 na trať v Bahrajnu vypálili skutečně rychlé časy. Na čele tabulky se proto jako první dlouho mohli ohřát Jenzerovy nováčci z F4 Nikita Bedrin a Taylor Barnard, následováni Charouzovým Robertem Fariou. K polovině session ovšem udeřili jezdci favorizovaných týmů. Na špičce se usadili téměř shodným časem Brazilec Gabriel Bortoleto (Trident) s Italem Gabrielem Minim (Hitech), před Caiou Colletem (Van Amersfoort) a Francem Colapintem (MP). Z tria PHM Racingu by Charouz se zprvu prosadil Polák Wisnicki na 20. místě, zatímco si Sophia Flörschová zapsala 22. a Faria 24. čas. Na nejrychlejší ztráceli kolem 2s. Závěrem tréninku se mezi nejlepší vmísili ještě dominátor předsezonních testů Gregoire Saucy (ART), mistr britské F3 Luke Browning (Hitech) a Ital Leonardo Fornaroli (Trident). Flörschová koncem session dotáhla lídry na 1,5s a byla tím coby 26. nejrychlejší z vozů ze Žebráku.

Kvalifikace:

O čtyři hodiny později se mělo rozhodnout o tom, kdo si zajistí první 2 body roku za pole-position pro neděli? Bortoleto a Mini rychle potvrdili dopolední výsledek a usadili si vepředu. Brazilcův čas byl ovšem škrtnut, protože se nedržel hranic dráhy. A tak se za maličkým Italem seřadili Sebastian Montoya, Franco Colapinto, Taylor Barnard a Luke Browning. Výborná Flörschová byla 9. a kolega Wisnicky 11.

Druhou, rozhodující část kvalifikace rozerhráli po zastávkách v boxech nejlépe Caio Collet, Zak    O´Sullivan a Gregoire Saucy, kteří zlepšili Miniho čas. Jezdec Hitechu ovšem dokázal odpovědět dalším nejlepším výkonem před Sebastianem Montoyou. Browning se posunul kupředu na 4. pozici. Zatímco Miniho výkon dokázal lehce zlepšit jen již on sám, zavedl Bortoleto v posledních sekudách session „starý status quo“ a zajel druhý čas před Saucym, Oliverem Goethem a Hughem Barterem.

Tato fáze zastihla PHM Racing by Charouz jaksi nepřipravený. Wisnicki s Flörschovou se zlepšit nedokázali a propadli se proto na místa 23. a 24. Faria stačil pouze na poslední pozici.

Do sobotního sprintu odtsrtuje 30 jetdců v 10:15h.

Výsledek kvalifikace F3:

1. Gabriele Mini, Hitech                                          1:47,055s

2. Gabriel Bortoleto, Trident                                    1:47,112s

3. Gregoire Saucy, ART                                         1:47,166s

4. Oliver Goethe, Trident                                        1:47,190s

5. Hugh Barter, Campos                                          1:47,274s

6. Kaylen Frederick, ART                                        1:47,283s

7. Leonardo Fornaroli, Trident                                 1:47,290s

8. Dino Beganovic, Prema                                       1:47,320s

23. Piotr Wisnicki, PHM Racing by Charouz         1:48,515s

24. Sophia Florsch, PHM Racing by Charouz       1:48,659s

30. Roberto Faria, PHM Racing by Charouz         1:49,465s

Text: Roman Klemm
Foto: Dutch Photo Agency

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„Test“ unikátního Ferrari 212E Montagna z roku 1969

Relativně moderní monopost-F3 Dallara F388, do kterého jsem si sedl u stánku Autoluce, je představitelem malosériové výroby. Ve Varanu jich vyrobili pro sezonu 1988 kolem tří tuctů. Oproti tomu měl pan Kommerzialrat Egon Hofer s sebou v Imole exponát zcela

Test: V Imole jsme usedli do Dallary-Alfa Romeo F388 Formule 3

Před dvěma lety jsem směl „otestovat“ v rámci podniku Minardi Days v Imole dva vozy Formule 3 ze 70. let, připravené firmou Autoluce. Letos tento „sit-in-test“ tradičně pokračoval. Majitel firmy Daniele Ferrua nabídl podivnému testmanovi (vůz zkouší, aniž by se

F-Regional: Vyšla na Red Bull-Ringu hvězda Alessandra Giustiho?

Ve 13. a 14. závodu našlapaného šampionátu FIA Formula Regional se prosadili Brazilec Rafael Camara a Francouz Alessandro Giusti. V celkovém hodnocení má po Rakousku největší naděje na titul chráněnec Toto Wolffa, Andrea Kimi Antonelli. Sobota: Camara a Giusti ujeli

reklama