Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

Čtvrtek 28.03.2024

reklama

ADAC-GT-Masters: Neporazitelní „Bavoráci“ ve Spielbergu

Přinejmenším konstrukčně vznikají vozy BMW v Mnichově „pod Alpami“ – a tak nebylo divu, že „Bavorákům“ sedla dráha nacházející se ve výběžku tohoto pohoří Tauern ve Spielbergu. V sobotu vyhráli při druhém podniku ADAC-GT-Masters mladíci Green s Krüttenem na voze Schubert-BMW a v neděli si tento výsledek senzačně zopakovali. 
Sobota: BMW vládne v Alpách
Za krásného letního počasí postavil bývalý junior Ferrari, Rafaelle Marciello svou žlutou „Mambu“ (Landgraf-Mann-AMG-Mercedes) na pole-position před Joos-Porsche Turka Güvena a obě BMW M4 týmu Schubert s Angličanem Greenem a Finem Krohnem v kokpitech.
Marciello držel před 8000 diváky špičku i po startu, za ním se ovšem formovalo nebezpečí především v podobě černého Schubert-BMW s dobrým Benem Greenem v kokpitu. Od druhého kola byl tento vůz druhý a začal atakovat lídra. Po čtvrtině závodu se Green skutečně prosadil a na prvním místě předal vůz kolegovi Niklasovi Krüttenovi. Ovšem ne tak úplně bez problémů: Angličan při tom pořádně nepřibouchl a Schubert-BMW potom dlouho vedl závod s v pravotočivých zatáčkách „plápolajícími dveřmi. „Ano, měl jsem obavu, že nás vedení závodu vyzve zajet znovu do boxů. Nepodařilo se mi dvěře přibouchnout a už jsem se smířil se skutečností, že je vše ztraceno. V jedné ze zatáček ale jako zázrakem přeci jen sami od sebe zapadly do zámku!“ zářil vítěz Krütten v cíli. Marciello předal svůj Mercedes Aberdainovi a ztratili při tom jednu pozici vůči zkušenému Engelhartovi, který převzal Joos-Porsche od Güvena. Mezi Italem a jeho Jihoafrickým kolegou poté v cíli vládla „doba ledová“ – před startem favorizovaný Mercedes nedokázal do boje o vítězství zasáhnout. Za to ztrpčoval  Engelhart Krüttenovi jaksepatří život, bumbrlíček ale nakonec s náskokem 0,5s daroval BMW pod domácími Alpami sladké vítězství. 
Také o čtvrté místo zažili fandové hezký duel, ve ktrém se prosadil Allied-Porsche Sturma a Müllera před druhým BMW východoněmecké stáje Schubert-Motorsport posádky Krohn-Catsburg.  
Výsledek sobota:
1. Green/Krütten, Schubert-BMW M4
2. Güven/Engelhart, Joos-Porsche 911 GT3    
3. Marciello/Aberdein, Landgraf-Mercedes AMG-GT3 
4. Sturm/Müller, Allied-Porsche 911 GT3 
5. Krohn/Catsburg, Schubert-BMW M4   
6. Costa-Balboa/Aitken, Frey-Lamborghini Huracan
Neděle: BMW tentokrát stylem 1-2 
Vozy Schubert-BMW udeřily i v nedělní kvalifikaci, když si v pořadí Krütten-Catsburg zajistily první startovní řadu. Engelhart postavil svůj Joos-Porsche na třetí místo před Vanthoorův Land-Audi R8.
Po zhasnutí červených světel udržel odchovanec F4 Krutten týmového kolegu Catsburga šikovně za sebou. Během dalších kol přišel „Bavorákům“ vstříc souboj Engelharta s Vanthoorem. Než se Belgičan prosadil, byly obě BMW o 2,5s vpředu. 
Výměny jezdců ovšem kvarteto lídrů „srazily“ na čas do sevřeného vláčku. Angličan Ben Green ovšem dokázal hned pokračovat tam, kde včera skončil a rychle soupeřům ujel směrem druhého triumfu víkendu. Jesse Krohn zajistil Schubert-Motorsport a značce BMW těsně před Güvenem a Sturmem dvojité vítězství v Alpách, Porsche, Audi, Mercedes, Lamborghini a McLaren odjížděly z Red Bull Ringu poraženi. 
Výsledek neděle:
1. Green/Krütten, Schubert-BMW M4
2. Krohn/Catsburg, Schubert-BMW M4   
3. Güven/Engelhart, Joos-Porsche 911 GT3  
4. Sturm/Müller, Allied-Porsche 911 GT3
5. Vanthoor/Owega, Land-Audi R8   

6. Marschall/Schramm, Rutronik-Audi R8

Text a foto: Roman Klemm


		

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

66. Rolex 24h: Porsche, Penske a Nasr triumfují v Daytoně

Tradičně první velký mezinárodní okruhový podnik roku 2024, 24hodinovku v Daytoně vyhráli před chabě obsazenými ochozy Felipe Nasr, Josef Newgarden, Dane Cameron a Matt Campbell na Porsche 963. Po 54letech se tak postarali o vítězství pro oragnizaci Rogera Penskeho, jehož

GT Open: Na Red Bull-Ringu vítězily Lamborghini a Ferrari

Ve Spielbergu pořádala španělská International GT Open svůj dobře obsazený šampionát GT3. V obou závodech se prosadili mladí jezdci. Pátý podnik svého atraktivního kalendáře (Portimao, Spa, Hungaroring, Le Castellet, Spielberg, Monza, Barcelona) absolvoval šampionát International GT Open minulý víkend v

DTM na Lausitzruingu – aneb hrátky s kilogramy

Na Lausitzringu mezi Berlínem a Drážďany vstoupil šampionát DTM do druhé poloviny sezony. V sobotu se prosadil jezdec Ferrari, Jack Aitken a v neděli pilot Lamborghini, Mirko Bortolotti. Nedělní závod patřil k nejlepším roku 2023 – výsledky DTM jsou ovšem

Preining proti Rastovi: Něco pro učebnici budoucího závodníka

Pětadvacetiletý Thomas Preining je synem velkého otce: Andi byl velkou motocyklovou hvězdou Rakouska a mimo sportovních úspěchů se vyznačoval především skutečností, že jeho sponzorem byla porno-hvězda českého původu, Dolly Buster. Mladý Preining se ovšem vydal cestou automobilů a po prvních

reklama