Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

Pátek 19.04.2024

reklama

Sprint F2 v Bahrajnu: Překvapil věčný outsider Verschoor

Holanďané nemaji jen Verstappena: Vítězem sobotního sprintu F2 v Bahrajnu se stal 21letý Richard Verschoor z Benschopu. Oba vozy Charouz Racing Systemu dojely po dobrém zívodě ve středu pole, ale mimo bodovaných míst.

Za umělého osvětlení a před zraky přibližně dvou stovek diváků na hlavní tribuně,  se účastníci šampionátu FIA F2 v pořadí Felipe Druhovich (MP), Richard Verschoor (Trident), Jake Hughes (Van Amersfoort) a Jehan Daruvala (Prema) postavili na startovní rošt prvního závodu sezony. Nejlepší reakci předvedl po zhasnutí červených světel Nizotemec Verschoor. Za ním předvedli dobrý začátek ročníku Boschung (Campos), Daruvala, Lawson (Carlin) a Hughes. Polemana Drugoviche stálo malé zaváhání 5 míst, vozy Antonína Charouze byly po prvním kole na 16. (Cem Bolukbasi) a 18. (Enzo Fittipaldi) místě.

Po třetině závodu se Fittipaldi posunul před kolegu a před Japonce Satoa, zatímco na špičce držel Verschoor lehký náskok na Boschunga. Téměř celé pole so ovšem ještě stále nacházelo v relativně úzkém sevření. Na pořadí se přesto dlouho měnilo jen málo. Teprve 8 kol před koncem dokázal Ind Daruvala předjet druhého Boschunga, Švýcar ale dokázal rychle kontrovat. Akce hrála do karet lídrovi Verschoorovi, který se od pronásledovatelů jasně odpoutal a nenechal si zlatý pohár vzít. Boschung svůj dobrý výsledek nakonec nedovezl do cíle: mimo Daruvaly za sebou neudržel ani Lawsona.

„Jestli to vítězství považuji za zázrak..? Zázrakem je již sama skutečnost, že jsem zde vůbec stál na startu. Chtěl bych za to proto především poděkovat všem mým mecenášům. Jsem šťasten, že jsem dokázal Trident, tento krajně motivovaný tým, dovést zpět mezi vítěze,“ shrnul Verschoor, jehož kariéra byla (a asi i bude) poznamenána především nedostatkem peněz a tím i nedostatkem materiálu, který by odpovídal jeho nespornému talentu..

Enzo Fittipaldi koncem podniku udělal několik kroků kupředu, výsledkem byla 11. pozice. Dojel tak o 3 místa před týmovým kolegou Bolukbasim.

Do nedělního závodu odtsrtuje formule 2 v 11:40h.

Výsledek sprintu F2 v Bahrajnu:

1. Richard Verschoor, Trident

2. Jehan Daruvala, Prema

3. Liam Lawson, Carlin

4. Ralph Boschung, Campos

5. Felipe Drugovich, MP

6. Logan Sargeant, Carlin

7. Juri Vips, Hitech

8. Aymu Iwasa, DAMS

11. Enzo Fittipaldi, Charouz Racing System      

14. Cem Nolukbasi, Charouz Racing System      

Text a foto: Roman Klemm
Foto: Dutch Photo Agency

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„Test“ unikátního Ferrari 212E Montagna z roku 1969

Relativně moderní monopost-F3 Dallara F388, do kterého jsem si sedl u stánku Autoluce, je představitelem malosériové výroby. Ve Varanu jich vyrobili pro sezonu 1988 kolem tří tuctů. Oproti tomu měl pan Kommerzialrat Egon Hofer s sebou v Imole exponát zcela

Test: V Imole jsme usedli do Dallary-Alfa Romeo F388 Formule 3

Před dvěma lety jsem směl „otestovat“ v rámci podniku Minardi Days v Imole dva vozy Formule 3 ze 70. let, připravené firmou Autoluce. Letos tento „sit-in-test“ tradičně pokračoval. Majitel firmy Daniele Ferrua nabídl podivnému testmanovi (vůz zkouší, aniž by se

F-Regional: Vyšla na Red Bull-Ringu hvězda Alessandra Giustiho?

Ve 13. a 14. závodu našlapaného šampionátu FIA Formula Regional se prosadili Brazilec Rafael Camara a Francouz Alessandro Giusti. V celkovém hodnocení má po Rakousku největší naděje na titul chráněnec Toto Wolffa, Andrea Kimi Antonelli. Sobota: Camara a Giusti ujeli

reklama