Pátek 29.03.2024

Pátek 29.03.2024

Pátek 29.03.2024

reklama

Tragédie: V rámci závodu F2 ve Spa zemřel Francouz Anthoine Hubert

Velká tragédie, obrovské neštěstí. Na okruhu v belgickém Spa dnes během závodu šampionátu Formule 2 zemřel mladý francouzský pilot Anthoine Hubert. Bylo mu teprve dvaadvacet let. Do incidentu byl zapojen i Juan Manuel Correa z české stáje. Ten by měl být v nemocnici ve stabilizovaném stavu.

Závod ve Spa-Francorchamps byl ve druhém kole přerušen kvůli otřesné nehodě Anthoine Huberta z týmu BWT Arden a Juana Manuela Correy z české stáje Sauber Junior Team by Charouz. V té chvíli ještě nikdo nevěděl, co se přesně stalo, informace přicházely postupně. Televizní záznam se však k incidentu nevracel, což byl první znak toho, že se stalo něco opravdu vážného. 

Když jezdci projeli Eau Rouge a zamířili na rovinku Kemmel, Giuliano Alesi ztratil kontrolu nad svým vozem. Francouzský pilot Hubert se po kontaktu roztočil a v obrovské rychlosti se srazil s Američanem s ekvádorskými kořeny Correou. Na místo okamžitě vyrazili lékaři a snažili se oběma pomoci. V případě Huberta však nešlo nic dělat. „V důsledku nehody FIA s politováním konstatuje, že jezdec číslo 19, Antoine Hubert z Francie, podlehl svým zranění a zemřel v 18:35,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Zatímco Hubertovo auto se doslova rozpadlo na kusy, monopost Juana Manuela Correy se „pouze“ otočil vzhůru nohama. Vývojový jezdec Alfa Romeo Racing byl převezen do nemocnice, jeho stav by měl být stabilizovaný. Podle našich informací vyvázl se zlomenými dolními končetinami.

Hubertovi bylo teprve dvaadvacet let, byl testovacím jezdcem Renaultu, pocházel z Lyonu. V roce 2013 vyhrál šampionát F4, loni triumfoval v šampionátu GP3, letos už měl na kontě dvě vítězství ve F2. Byl považován za jednoho z nejtalentovanějších jezdců v seriálu Formule 2 a předpokládalo se, že se brzy dostane i do Formule 1.

Foto: Facebook

Sdílejte:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Sdílejte:

reklama
reklama
z rubriky

Související příspěvky

„Test“ unikátního Ferrari 212E Montagna z roku 1969

Relativně moderní monopost-F3 Dallara F388, do kterého jsem si sedl u stánku Autoluce, je představitelem malosériové výroby. Ve Varanu jich vyrobili pro sezonu 1988 kolem tří tuctů. Oproti tomu měl pan Kommerzialrat Egon Hofer s sebou v Imole exponát zcela

Test: V Imole jsme usedli do Dallary-Alfa Romeo F388 Formule 3

Před dvěma lety jsem směl „otestovat“ v rámci podniku Minardi Days v Imole dva vozy Formule 3 ze 70. let, připravené firmou Autoluce. Letos tento „sit-in-test“ tradičně pokračoval. Majitel firmy Daniele Ferrua nabídl podivnému testmanovi (vůz zkouší, aniž by se

F-Regional: Vyšla na Red Bull-Ringu hvězda Alessandra Giustiho?

Ve 13. a 14. závodu našlapaného šampionátu FIA Formula Regional se prosadili Brazilec Rafael Camara a Francouz Alessandro Giusti. V celkovém hodnocení má po Rakousku největší naděje na titul chráněnec Toto Wolffa, Andrea Kimi Antonelli. Sobota: Camara a Giusti ujeli

reklama